sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Maastoryhmän syyskuun leiri - 5.-6.9.2020

Syyskuun leiriin syntyi idea maaston WA-ryhmässä, jossa on keskusteltu koko kesän ajan vilkkaasti kaikesta jousiampumiseen liittyvästä ja siihen liittymättömistä asioista. Ehdottomasti jousiammuntaa liittyviä asioita on ollut etäisyyden mittaaminen sekä tähtäimettömien jousien tekniikka ja virittäminen.















Tähtäimettömistä jousista saimme meille puhumaan Juha Pärssisen, joka tämän päivän tapojen mukaan piti esitelmänsä etänä käyttäen Teamsia. Mukana oli porukkaa sekä Tampereen TJA luolalta sekä ympäri Suomenniemen - etänä mukaan pääsee kuka vaan. Luennolla päästiin sisälle jousien virittämiseen sekä niillä ampumiseen, sekä yllätys ehkä, niillä tähtäämiseen.

Maastossa ampumamatkojen mittaamista saatiin kertomaan Jari Haavisto, meidän Grand Master maastoammunnassa. Samaan aikaan kun tähtäimettömät olivat pikkuluolassa kuuntelemassa Juhan esitelmää, olivat talja-ampujat isossa luolassa sekä opiskelemassa teoriaa että harjoittelemassa kuinka maastotauluihin mitataan. Ja kun tähtäimettömät saivat luentonsa hoidettua, saivat he saman pikakurssin mittaamisesta.

Sunnuntaina siirryttiin PJM:n maastoradalle Sasiin, jossa oli radalle asetettu sekä 3D-maaleja että maastotauluja. Alkuun ammuttiin lämmittelyt ja sitten siirryttiin nuotiopaikalle lämmittämään mielet kierroksien ampumiseen. Vaistoampujat olivat omana ryhmänään kiertämässä rataa ja samoin olivat taljat. Kierrosten välissä oli mahdollisuus päästä nuotiopaikalle jossa oli tarjolla kahvia ja särvintä, saatiin nuotiolla paistettua myös maissia että muutakin tirisevää.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun maastoleiri oli jaettuna sekä TJA:n että PJM:n kesken. Kokeilu toimi hyvin ja tästä on hyvä jatkaa. Mitä tulee leirillä oleviin materiaaleihin niin normitavan mukaan ne jaetaan ryhmän Slackin kautta kaikkien käyttöön.

Maastoleirin kuvasatoa voi katsoa täältä....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti