maanantai 22. huhtikuuta 2019

Torronsuo - pääsiäisenä 2019

Tulipa käytyä pääsiäisen pyhinä Forssan Torronsuolla joka on omanlaisensa erikoisuus Suomen kartalla - upea suoalue silmäkkeineen ja kasvistoineen eteläisessä osassa maata ja jopa melko koskemattomassa kunnossa.

Tosin pitkospuut halkovat aluetta ristiin ja rastiin ja porukkaa lappaa välillä vastaan niin että ei pysty muuta kuin väistelemään. Lisäksi alueella on meneillään pitkospuiden korjausprojekti jolloin vanhat luonnonpuusta tehdyt polut vaihtetaan painekyllästettyihin palkkeihin. Tehokasta mutta "Me dislike".

Ilma ja kohteet olivat sellaisia että oli pakko kokeilla josko braketingilla saisi jotenkin dynamiikkaa kuviin. Tyypillisesti lauoin viiden kuvan sarjoja yhden aukon välein ja käsivaralta ja tällä kertaa tuntui ihan toimivan. Tosin illalla PC ei oikein tykännyt, CPU pukkasi 100% tehoja muutaman tunnin kun yhdistelin kuvia.

Se mikä jäi kaivelemaan oli makrokuvaus - jalusta oli mukana mutta ei malttanut käyttää sitä kuin parissa panoramakuvassa, jalustalta makroiluun olisi ollut kyllä tarvetta kun tärähtäneitä kuvia oli enemmän kuin laki sallii.

Lisää kuvia löytyy täältä  ...

Mukana pari kuvaa lentokoneesta kesältä 2018.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti