tiistai 30. huhtikuuta 2019

Auringonlaskuja Tampereella - HDR -kuvausta

HDR -kuvaus on ollut yhden ajan muotijuttu kuvauksessa ja nykyään varmaan kaikissa kameroissa löytyy toiminto jo sisäänrakennettuna. Mutta pakko kokeilla miten se toimii vaikeamman kautta, eli ottaen kuvia valotusta haarukoiden ja leikkien sekä Lightroomilla että Photoshopilla.

Parhaiten HDR tule esiin kuvauksessa jossa aurinko onjotenkin mukana, mm. Torronsuolla otin jonkin verran kuvia joissa ilman HDR'ää ei olisi oikein saanut mitää aikaiselksi. Samoin nyt kun Saharan hiekkamyrsky on aiheuttanut erittäin värikkäitä auringonlaskuja, saa hetken värit esiin parhaiten yhdistämällä 3 - 9 kuvaa toisiinsa.

Auringonlaskussa hankalinta on saada aurinkoon sävyjä - sekä että auringon kehrä näkyy kunnolla. Torronsuolla oli hankaluutena oikeastaan koko taivas koska pilvet olivat tosia kirkkaita kun vertasi maastoon.

Lisäksi värit ovat muuttuneet todella nopeaan tahtiin juuri kun aurinko on koskettamassa taivaanrantaa, värit muuttuvat sinivoittoisesta oranssin kautta violetiksi ennenkuin katoavat pimeyden laskiessa.

 Loput kuvat löytyvät Nikon Image Spacestä täältä....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti