lauantai 27. kesäkuuta 2020

SJAL Maastoparra 27.6.2020 Teuvalla

Karanteenivuoden ensimmäinen maastoammuntakilpailu - Ari Tuokkola lupautui pitämään kisat Teuvalla jotta Salon Maasto-SM ei olisi vuoden ainoat maastokisat SJAL:n puolella. Olin lupautunut menemään lauantaina paikalle, mutta moto irtisanoin YYA sopimuksensa akun kanssa ja perjantaina iski paniikki. Iskin yömyöhällä laturin kiinni akkuun ja katselin kun latausvirta heittelehti ylös ja alas, pyörän käsittääksen ainoa japanilainen osa alkoi olla entinen. Aamulla kone starttasi kuitenkin asiallisesti ja baanalle pääsin klo 7, 200km pikkuteitä edessä. Loppujen lopuksi matkaa tulikin lähemmäs 250km koska yritin väistää loppumatkan sorapätkiä, mutta lopulta otin lusikan kauniisti käteeni ja hyväksyin kohtaloni.

Ehdin ajoissa paikalle ja nahka-asu vaihtui mettäkuteisiin, kamera esiin ja asetuksen pistevalotukselle sekä -0,3EV alivalotukselle. Lapinlahden keikasta olin oppinut sen että pitää hyväksyä kuvissa olevan jyrkkiä varjoa, onneksi Lr ja kameran Nikonin kennon dynaniikka pelastaa sen mihin kuvaaja ei kykene.

Eva oli mukana kuvaamassa myös ja yhteiseksi tavoitteeksi otettiin että kaikki porukat kuvataan. Käytännössä se tarkoitti että kiersimme radan kolmesti, matkaa tuli yhteensä yli 7 kilometriä ja vettä kului noin +30C lämpötilassa litroittain Lisäksi seurana oli parvi paarmoja, joilla tosin oli makeampaa maisteltavaa kuin allekirjoittanut joten sain olla suht rauhassa.

Maasto ja rata olivat upeat, oli tasaista ja jyrkkää, välillä jopa kaunista. Ja sattuipa niin sopivasti että valitellesani että minulta puuttuu jänne Borderistani, ehdotettiin minulle että kysäisisin Mikko Heikkilältä jos hän ehtisi kisan jälkeen minulle sellaisen tekemään. Mikko sattui olemaan kuulolla ja sanoi että kyllähän se sopii - paluumatka olikin sitten Kauhajoen kautta jossa minulle tehtiin jänne mittojen mukaan ja pääsen treenaamaan seurravia 3D-kisoja varten - Jesh!

Kotona oli sitten noin kymmenen aikaan - grilli kuumaksi ja päivän ensimmäinen ruoka tulille...

Kuvia tuli ihan liikaa (559), nyt en osannut kunnolla edes poistaa niitä vaan Image Spaceen päätyi 190 kuvaa... Kuvat ovat katseltavissa tämän linkin takaa....






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti