sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Pyörre 2019 - Tampere


Kun sain mahdollisuuden eli pyynnön mennä kuvaamaan tanssia, pitihän sitä mennä kokeilemaan. Ja tilaisuus oli jopa Tampereella eli Pyörre 2019 niin hankala olisi ollut kieltäytyäkään.

Esitietona oli kerrottu että salamaa ei saa käyttää eikä lattialle pääse - niistä päättäminen oli annettu yhdelle palkatulle kuvaajalle. Onneksi katsomo oli porrastettu joten sieltä oli oikeastaan parempi kuvata kuin lattialta - nimittäin valaistuksen vuoksi lattiassa näkyi useissa tilanteissa hieno varjo itse tanssijasta, jotain sellaista mitä ei lattianrajasta saa kuvattua.

Etäisyydestä johtuen tuli käytettyä 70-200mm obiskaa ja ISO herkkyys oli 4000 - 5000. Valotusaikana piti käyttää 1/500s, mikä sekin joissakin tapauksissa näyttää olleen liian hidas, sen verran nopeita liikkeitä tanssijoilla on. Johtuen taas optiikasta olis aukko saanut olla pienempi jotta DOF olisi ollut optimaalinen, mutta suoraan sanoen - valaistus oli aivan surkea varsinkin lauantaina.

Kuvia tuli otettua luokkaa > 1000 kuvaa per päivä, ja koska on suhteellisen huonolla itsekritiikillä varustettu, laitoin niistä esillekin ihan liikaa. Jaoin kuvat kahteen osuuteen. Eli lauantain kuvat ovat erillään sunnuntain kuvista.

Sunnuntain kuvat (184)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti